C-Cube international

Corrosie preventie en oplossingen

C-Cube international is specialist in corrosie en voorspellend onderhoud. C-Cube internationale gepatenteerde technologie verlaagt de onderhoudskosten en verhoogt de uptime van onze klanten door corrosie in een vroege staat te meten, voordat de apparatuur uitvalt. Ze zijn wereldwijd actief in onder andere de infrastructuur en procesindustrie.

case

Uitdagingen

Het meten van de kwaliteit van de coating om meer inzicht in de resultaten te krijgen dan de huidige visuele inspectie methode. Om de zekerheid over de levensduur en lagere onderhoudskosten verder te vergroten zijn meer en vaker metingen nodig. Dit is met de huidige werkwijze te kostbaar en soms ook niet mogelijk in verband met bereikbaarheid of veiligheid. Tevens moeten deze metingen gecombineerd worden met de huidige visuele inspectie methode. Veel klanten werken over de hele wereld en willen zelf inzicht en controle hebben over de corrosie analyses en de data. Dit is met de huidige type sensoren en de kennis- en arbeidsintensieve werkwijze niet mogelijk.

Oplossingen

C-Cube international zet KE-chain in als platform voor een slimme online dienst as-a-service. Deze dienst is een combinatie van de nieuwe sensor gebaseerde metingen en de traditionele visuele inspecties. Hierdoor wordt een hogere kwaliteit aan data verkregen en is het mogelijk voor C-Cube om met hun eigen apps te voorspellen hoe corrosie zich zal ontwikkelen. Hierdoor is het voor klanten mogelijk om het optimaal preventief onderhoud op maat uit te voeren. De dienst is over de gehele wereld te gebruiken wat C-Cube in staat stelt om gemakkelijk op te schalen. C-Cube international en KE-works zijn een parthership aangegaan om deze oplossing samen in de markt te zetten.

Resultaten

  • Realtime inzicht en actuele forecasts via de online dienst voor eindgebruikers 
  • Wereldwijd inzetbaar en schaalbaar bedrijfsproces 
  • Lagere kosten van de uitvoering van metingen en inspecties 
  • Automatisch verzamelen van data en uitvoeren van data analyses

Slim samenwerken

vanuit kwaliteitsborging op basis van je eigen projectdata