Nieuwe feature

Makkelijker formulieren maken met meer mogelijkheden

Voor digitaal werken is het belangrijk dat het digitale formulier goed op de wensen van de gebruiker aansluit; simpel en overzichtelijk. Het eenvoudig kunnen maken en aanpassen van formulieren is daarvoor essentieel. Om dit te verbeteren en het jou makkelijker te maken hebben we nieuwe widgets ontwikkeld. Met de nieuwe widgets is het simpeler om formulieren te maken en is er ook meer mogelijk. In dit artikel gaan we in op de nieuwe mogelijkheden. 

Formulieren met meerdere kolommen

Met de nieuwe “Multi Column” widget is het mogelijk om widgets in meerdere kolommen te plaatsen. Informatie kan zo naast elkaar worden gepresenteerd.  Zo kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare ruimte in het formulier. Het is nu bijvoobeeld mogelijk om een instructieplaatje naast de registratie te plaatsen. Met de nieuwe “Multi Column” widget is het ook mogelijk om widgets visueel te groeperen. Informatie die bij elkaar hoort kan zo visueel samen worden gevoegd. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om een instructieplaatje en de registratie in een kader te plaatsen. Dit maakt het voor gebruikers eenvoudiger om de de juiste informatie in het formulier te vinden.

Formulieren met optimale titel informatie

Met de nieuwe “Meta Panel” widget is het nu ook mogelijk om de meta informatie in de titel van een formulier volledig aan te passen. Zo kan er per formulier worden bepaald welke informatie er wordt gepresenteerd en de kleuren van de progress bar kunnen worden aangepast. Met de aparte “Progress Bar” widget is het ook mogelijk om de voortgang op een andere plek in het formulier weer te geven en de kleur aan te passen. 

Sneller formulieren aanpassen

Met de nieuwe “widget wizard” is het nog eenvoudiger om een formulier aan te passen. Vanuit het formulier via de “widget wizard” eenvoudig elke widget in het formulieren aangepast, toegevoegd of verwijderd worden. Met de nieuwe wizard is het nu mogelijk om direct nieuwe data velden toevoegen en verwijderen. Dit maakt het makkelijker om formulieren snel aan te passen en kan alles vanuit een scherm worden gedaan. Met de nieuwe widgets wordt er per widget aangegeven welke data in de widget wordt meegenomen. Dit geeft veel meer flexibiliteit. Informatie kan nu eenvoudig over verschillende widgets worden verdeeld.

Direct aan de slag

Ben je een manager in KE-chain en maak je al gebruik van de laatste versie dan kan je nu direct aan de slag. Ga in jou formulier naar het menu van het formulier (rechtsboven) en klik op de ‘enable edit-mode’. Veel plezier met de nieuwe mogelijkheden en we kijken uit naar jouw feedback!

Slim samenwerken

vanuit kwaliteitsborging op basis van je eigen projectdata